Electrosmog

11075147_915636425153869_3406502562697460753_n[1]Informatie over Electrosmog

De mens is sinds honderdduizenden jaren aan de natuurlijke elektrische en elektromagnetische velden, zoals het magneetveld van de aarde aangepast. Andere natuurlijk velden zijn de bliksem, zonne-energie en straling vanuit de kosmos. Deze vormen een normale hanteerbare belasting. Het elektromagnetische veld van de aarde werkt zelfs ordenend en herstellend en is essentieel voor alle levensprocessen.

Straling

Tegenwoordig is er echter ook sprake van een oprukkend arsenaal aan kunstmatige opgewekte velden die ons eigen lichaamseigen magnetisch veld verstoren. Denk aan de magnetron, mobiele telefoon, computerscherm, babyfoon, Wifi, DECT-telefoon, UMTS-masten, midden- en hoogspanningsmasten.
De grootste verslaving van tegenwoordig is namelijk gemak. Daarbij wordt de toename van mensen met elektrogevoeligheid vaak voor lief genomen. Veel mensen voelen de effecten van veel straling (elektrosmog) in hun verblijfsomgeving lijfelijk, ze ervaren een verminderd gevoel van welzijn, soms ervaren ze daarentegen een sterk verbeterd gevoel van welzijn als ze in een andere – schonere – omgeving verblijven. Mensen rapporteren klachten zoals: vermoeidheid, duizeligheid, nervositeit, chronische hoofdpijn, spierpijn, concentratiestoornissen, ME, paniekgevoelens, depressieve gevoelens, gedragsstoornissen, reumatische klachten, peesontsteking, slaapstoornissen, en degeneratieve ziekten zoals kanker.
Onderzoek wijzen uit dat blootstelling aan ongezonde straling die dagelijks ons lichaam binnendringt, daardoor ongewenste biologische effecten veroorzaakt zoals: toename stresshormonen, verlaging slaaphormoonproductie, lagere weerstand, vermindering alfa-golven in de hersenen, ( de ‘rustige’ golven), troebele ooglenzen, verstoring cellulaire processen en verhoogde onvruchtbaarheid.

Enerzijds maken we steeds minder contact met het aardmagnetisch veld, doordat we meer en meer opgesloten zitten op plaatsen waar dit niet kan doordringen, zoals gebouwen van gewapend beton en auto, bus of trein. Anderzijds worden we overspoeld door kunstmatig opgewekte straling, die nadelig en soms desastreus effect heeft op ons lichaam en psychisch welbevinden. De Amerikaanse art en emeritus hoogleraar Robert O. Becker waarschuwt voor de gezondheidseffecten van kunstmatig opgewekte elektromagnetische frequenties. Hij is ervan overtuigd dat de explosieve toename van deze frequenties rechtstreeks verband houdt met de toename van het aantal gevallen van kanker, depressie, leerstoornissen, chronische vermoeidheid en de ziekte van Alzheimer.

Magneten versnellen het genezingsproces

Er zijn duizenden jaren oude aanwijzingen gevonden dat in China, Japan, Egypte en India magneten werden gebruikt om genezing te bevorderen. Magneettherapie wordt al beschreven in de werken van de filosofen Aristoteles, Plato en Homerus. De natuurkundige Nobelprijswinnaar Werner Heisenberg zei ooit: “Magnetische energie is de elementaire energie waarvan het leven van een organisme afhankelijk is”. De Duitse arts en professor Wolfgang Kafka stelt dat 80% van de mensen met uiteenlopende gezondheidsklachten opknappen van magneettherapie. Volgens de Amerikaanse arts William Pawluk versnellen magneten het genezingsproces, verminderen pijn, en bevorderen de doorbloeding, waardoor het lichaam meer zuurstof tot zijn beschikking krijgt en de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Rode bloedcellen kunnen makkelijker ‘zwemmen’ omdat ze minder samenklonteren, waardoor de helingsprocessen worden versneld.